24 Chemistry Questions

I have a sample Final exam that has 24 questions with answers. I need the steps that lead to the answers for all the questions please. The attached file is the exam.
chem110b_samplefinal_key.pdf

Unformatted Attachment Preview

Don't use plagiarized sources. Get Your Custom Essay on
24 Chemistry Questions
Just from $13/Page
Order Essay

CHEM 110B Sample Final Exam
1. Complete and balance:
253
99??
+
4
2??
1
? ____ 255
101?? ______ + 2 0?
2. Balance:
3Cl- + 2CrO4-2 + 13 H+ ? 3 HClO + 2 Cr+3 + 5 H2O
3. Complete and balance in acidic solution:
8H+ + 3ZnS
+ 2NO3- ? Zn+2 + 3 S
+ 2 NO + 4 H2O
4. Complete and balance in basic solution:
2OH- + 1 BrO3- + 1 F2 ? 1 BrO4- + _2 F- + H2O
5. Give the bar (Lewis) structure for ClO2-. The skeleton structure is ( I WILL DISCUSS IN CLASS)
O
Cl
O
6. Is the molecular shape of the AsCl3 molecule straight line (linear), pyramidal, bent, trigonal planar or
tetrahedral? The skeleton structure is: ( NOT THERE FOR FINALS)
Cl
As
Cl
Cl
7. An unknown gas has a density of 0.154 g/L at -12.0 ?C and 0.125 atm. What is the molecular mass of
this unknown gas? Answer: 26.4g/mol
8. What is the empirical formula of a compound if a 2.014 g sample contains 1.457 g Fe and 0.557 g O?
Answer: Fe3O4
9. What products (if any) will precipitate if solutions of K2CO3, Al2(SO4)3 and Pb(NO3)2 are mixed?
Al2CO3(S) PbCO3(S) and PbSO4 (S)
10. Draw the bar (Lewis) structure and predict the molecular shape of CS3-2 ion. The skeleton structure of
CS3-2 is: ( I WILL DISCUSS IN CLASS)
S
C
S
S
11. How much of a 9.8 x 10-6 g sample of
Answer: 6.7 X 10-6g
14
6?
remains after 3155 yr? The half-life of 146? is 5,720 yr.
12. When solutions of aluminum bromide (AlBr3) and sodium sulfide (Na2S) are mixed, aluminum sulfide
(Al2S3) precipitates. Write a balanced net ionic equation for this reaction.
Answer: 2Al3+(aq) + 3S2-(aq) ? Al2S3 (S)
13. The H+ concentration is 0.015 M in a final solution that is made by mixing 25 mL of 0.75 M HClO4 and
75 mL of NaOH with an unknown concentration. What was the NaOH concentration in the unknown
solution? The net ionic equation is given:
H+(aq) + OH-(aq) ? H2O(l)
Answer: 0. 23 M NaOH
14. What is the OH- concentration in a solution made by mixing 65 mL of 0.300 M HCl and 65 mL of 0.375
M NaOH? The net ionic equation is given:
H+(aq) + OH-(aq) ? H2O(l)
Answer: 0. 04 M
15. Given:
3 CO(g) + 7 H2(g) ? C3H8(g) + 3 H2O(g) ,
K = 9.3x 10-2
The concentrations at equilibrium are [C3H8] = 0.154 M, [H2O] = 0.071 M and [CO] = 0.035 M.
Calculate the equilibrium concentration of H2.
Answer: 1.5 M
16. A cube of Cu that is 1.750 cm on each edge is treated with HCl. If 2.57 L of H2 gas is produced at STP,
what mass of Cu remains? (density of Cu = 8.96 g/cm3; 1 mol = 22.4 L) The reaction that occurs is:
Cu + 2 HCl ? CuCl2 + H2
Answer: 48.0 g Cu
17. If 95.10 g AlCl3 are reacted with 59 g of H2SO4, how many grams of Al2(SO4)3 are formed? The
balanced equation is given:
2 AlCl3 + 3 H2SO4 ? Al2(SO4)3 + 6 HCl
Answer: 69 g of Al2(SO4)3
18. How many grams of H2O can be produced by decomposing 16.15 g Fe(OH)3? The balanced equation is
given:
2 Fe(OH)3 ? Fe2O3 + 3 H2O
Answer: 4.085 g H2O
19. What is the volume of HCl gas produced at STP from the reaction of 65 mL of 0.351 M H2SO4 with 17
g of KCl? The balanced equation is given:
2 KCl(s) + H2SO4(aq) ? 2 HCl(g) + K2SO4(aq)
Answer: 1.0 L of HCL
20. To make iced tea, how much ice should be added to 2.72 kg of hot tea at 93 ?C so that the final
temperature is 0 ?C and no ice remains? Assume the heat capacity of tea is the same as water (1.000
cal/g?C) and heat of fusion of water is 79.71 cal/g. Note: For finals any heat problem can be there, so
please practice all practice problems from this chapter.
Answer: 3.2 Kg ice
21. How much energy would be produced by one mole of the elements reacting by the following nuclear
reaction? The molar masses are given below. (The mass-energy conversion is 1 g = 9.0 x 1013 J).
7
3??
7.0160
Answer: 1.7 x 1012J
+
1
1?
?
1.0078
2 42??
4.0026
22. Perform the mathematical calculation of measured numbers below and report the answer with the correct
number of significant figures.
(2.35 x 10-8 + 1.225 x 10-7) x (15.59 + 0.41) = ?
Answer: 2.336 X 10-6
23. What is the empirical formula of a compound, a sample of which contains 0.97 g Mg, 0.96 g C and
2.56g O?
Answer: MgC2O4
24. A cylinder with a moveable piston contains 16.81 L of CO2 gas at a temperature of 71 ?C and a pressure
of 1.21 atm. If the temperature decreases to -5 ?C and the pressure remains constant, what volume will
the CO2 gas occupy?
Answer: 13.1 L

Purchase answer to see full
attachment

GradeAcers
Calculate your paper price
Pages (550 words)
Approximate price: -

Why Work with Us

Top Quality and Well-Researched Papers

We always make sure that writers follow all your instructions precisely. You can choose your academic level: high school, college/university or professional, and we will assign a writer who has a respective degree.

Professional and Experienced Academic Writers

We have a team of professional writers with experience in academic and business writing. Many are native speakers and able to perform any task for which you need help.

Free Unlimited Revisions

If you think we missed something, send your order for a free revision. You have 10 days to submit the order for review after you have received the final document. You can do this yourself after logging into your personal account or by contacting our support.

Prompt Delivery and 100% Money-Back-Guarantee

All papers are always delivered on time. In case we need more time to master your paper, we may contact you regarding the deadline extension. In case you cannot provide us with more time, a 100% refund is guaranteed.

Original & Confidential

We use several writing tools checks to ensure that all documents you receive are free from plagiarism. Our editors carefully review all quotations in the text. We also promise maximum confidentiality in all of our services.

24/7 Customer Support

Our support agents are available 24 hours a day 7 days a week and committed to providing you with the best customer experience. Get in touch whenever you need any assistance.

Try it now!

Calculate the price of your order

Total price:
$0.00

How it works?

Follow these simple steps to get your paper done

Place your order

Fill in the order form and provide all details of your assignment.

Proceed with the payment

Choose the payment system that suits you most.

Receive the final file

Once your paper is ready, we will email it to you.

Our Services

No need to work on your paper at night. Sleep tight, we will cover your back. We offer all kinds of writing services.

Essays

Essay Writing Service

No matter what kind of academic paper you need and how urgent you need it, you are welcome to choose your academic level and the type of your paper at an affordable price. We take care of all your paper needs and give a 24/7 customer care support system.

Admissions

Admission Essays & Business Writing Help

An admission essay is an essay or other written statement by a candidate, often a potential student enrolling in a college, university, or graduate school. You can be rest assurred that through our service we will write the best admission essay for you.

Reviews

Editing Support

Our academic writers and editors make the necessary changes to your paper so that it is polished. We also format your document by correctly quoting the sources and creating reference lists in the formats APA, Harvard, MLA, Chicago / Turabian.

Reviews

Revision Support

If you think your paper could be improved, you can request a review. In this case, your paper will be checked by the writer or assigned to an editor. You can use this option as many times as you see fit. This is free because we want you to be completely satisfied with the service offered.

Order your essay today and save 15% with the discount code DISCOUNT15