Geometry/ Algebra questions

Please follow the questions on the assignments. All work must be shown on problems that request it. Some questions have an (a)(,(b),c answer to them and all must be answered. Thank you in advance.
unit_test__part_2__two_dimensional_geometry.docx

tga_3.11_part_2.docx

Don't use plagiarized sources. Get Your Custom Essay on
Geometry/ Algebra questions
Just from $13/Page
Order Essay

tga_checkpoint_3_part_2.docx

tga_4.13_part_2.docx

Unformatted Attachment Preview

Math | Graded Assignment | Unit Test, Part 2 | Two-Dimensional Geometry
Name:
Date:
Graded Assignment
Unit Test, Part 2: Two-Dimensional Geometry
Answer the questions below. When you are finished, submit this assignment to your teacher by the due date for
full credit.
Total score: ____ of 15 points
(Score for Question 1: ___ of 5 points)
1. Pia printed two maps of a walking trail. The length of the trail on the first map is 8 cm. The length of the trail
on the second map is 6 cm.
(a) 1 cm on the first map represents 2 km on the actual trail. What is the scale factor from the map to the
actual trail? What is the length of the actual trail?
(b) A landmark on the first map is a triangle with side lengths of 3 mm, 4 mm, and 5 mm. What is the
scale factor from the first map to the second map? What are the side lengths of the landmark on the
second map? Show your work.
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 1 of 3
Math | Graded Assignment | Unit Test, Part 2 | Two-Dimensional Geometry
(Score for Question 2: ___ of 5 points)
2. Draw a right triangle with side lengths of 3, 4, and 5 units.
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 2 of 3
Math | Graded Assignment | Unit Test, Part 2 | Two-Dimensional Geometry
(Score for Question 3: ___ of 5 points)
3. At a zoo, the lion pen has a ring-shaped sidewalk around it. The outer edge of the sidewalk is a circle with a
radius of 11 m. The inner edge of the sidewalk is a circle with a radius of 9 m.
(a) Write and simplify an expression for the exact area of the sidewalk.
(b) Find the approximate area of the sidewalk. Use 3.14 to approximate p.
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 3 of 3
Math | Graded Assignment | Unit Test, Part 2 | Three-Dimensional Geometry
Name:
Date:
Graded Assignment
Unit Test, Part 2: Three-Dimensional Geometry
Answer the questions below. When you are finished, submit this assignment to your teacher by the due date for
full credit.
Total score: ____ of 15 points
(Score for Question 1: ___ of 6 points)
1. You have a solid cube of dough. Consider the cross sections that are formed when you slice into the cube as
described. Draw each slice and describe the resulting cross section.
(a) A slice through the center, parallel to a side.
(b) A slice that cuts through the left top edge and the right bottom edge.
(c) A slice that cuts across a corner through three sides of the cube.
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 1 of 3
Math | Graded Assignment | Unit Test, Part 2 | Three-Dimensional Geometry
(Score for Question 2: ___ of 4 points)
2. A contractor is building a set of stairs out of concrete. Each stair is exactly the same length, width, and height.
(a) Which solid figures can the stairs be broken into? What are the dimensions of each solid figure?
(b) How much concrete will be needed to form the stairs?
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 2 of 3
Math | Graded Assignment | Unit Test, Part 2 | Three-Dimensional Geometry
(Score for Question 3: ___ of 5 points)
3. Leo made a container to store his camping gear. The container is in the shape of a rectangular prism. The
container has material covering all six sides.
(a) What is the capacity of the container?
(b) How much material was used to make the container?
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 3 of 3
Math | Graded Assignment | Interim Test, Part 2 | Interim 3
Name:
Date:
Graded Assignment
Interim Test, Part 2: Interim 3
Answer the questions below. When you are finished, submit this assignment to your teacher by the due date for
full credit.
Total score: ____ of 9 points
(Score for Question 1: ___ of 3 points)
1. Olaf has 250 files saved on an external hard drive. Of those files, 12% are photos.
(a) Write a percent equation to find the number of files that are photos.
(b) How many photos does Olaf have saved on his external hard drive?
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 1 of 3
Math | Graded Assignment | Interim Test, Part 2 | Interim 3
(Score for Question 2: ___ of 3 points)
2. Quan plans to spend less than $80 for buying groceries. He plans to spend $68.25 on food and spend the
rest on juice. Each juice carton costs $3. He is curious how many juice cartons he can purchase before he
runs out of money.
(a) Use x to represent the number of juice cartons Quan can purchase and write an inequality that can be
used to solve for x.
(b) Solve the inequality. Use the solution to determine the number of juice cartons Quan can purchase.
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 2 of 3
Math | Graded Assignment | Interim Test, Part 2 | Interim 3
(Score for Question 3: ___ of 3 points)
3. Consider this figure of a hexagon.
(a) How is the hexagon represented by simpler polygons, and what are the dimensions of each of these
simpler polygons?
(b) Find the area of the complex polygon.
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 3 of 3
Math | Graded Assignment | Unit Test, Part 2 | Statistics
Name:
Date:
Graded Assignment
Unit Test, Part 2: Statistics
Answer the questions below. When you are finished, submit this assignment to your teacher by the due date for
full credit.
Total score: ____ of 15 points
(Score for Question 1: ___ of 2 points)
1. In a poll of students at the basketball championship, 82% of the students say that basketball is better than
football.
(a) Explain why it is not a valid conclusion to say that basketball is more popular than football at the
school.
(b) Suggest a better method of determining which sport is more popular.
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 1 of 3
Math | Graded Assignment | Unit Test, Part 2 | Statistics
(Score for Question 2: ___ of 6 points)
2. Savannah recorded the average rainfall amount, in inches, for two cities over the course of 6 months.
City A: {4, 3.5, 5, 5.5, 4, 2}
City B: {5, 6, 3.5, 5.5, 4, 6}
(a) What is the mean monthly rainfall amount for each city?
(b) What is the mean absolute deviation (MAD) for each city? Round to the nearest tenth.
(c) What is the median for each city?
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 2 of 3
Math | Graded Assignment | Unit Test, Part 2 | Statistics
(Score for Question 3: ___ of 7 points)
3. A wildlife refuge in South America has howler monkeys and spider monkeys. A biologist working there
randomly selected eight adults of each type of monkey, weighed them, and recorded their weights in pounds.
howler monkey: {15, 16, 17, 17, 17, 17, 18, 19}
spider monkey: {12, 13, 13, 14, 14, 14, 16, 16}
(a) Calculate the mean and MAD for each type of monkey.
(b) Calculate the means-to-MAD ratio for the two types of monkeys.
(c) What inference can be made about the weight of both types of monkeys? Explain.
Answer:
© 2016 K12 Inc. All rights reserved.
Copying or distributing without K12’s written consent is prohibited.
Page 3 of 3

Purchase answer to see full
attachment

GradeAcers
Calculate your paper price
Pages (550 words)
Approximate price: -

Why Work with Us

Top Quality and Well-Researched Papers

We always make sure that writers follow all your instructions precisely. You can choose your academic level: high school, college/university or professional, and we will assign a writer who has a respective degree.

Professional and Experienced Academic Writers

We have a team of professional writers with experience in academic and business writing. Many are native speakers and able to perform any task for which you need help.

Free Unlimited Revisions

If you think we missed something, send your order for a free revision. You have 10 days to submit the order for review after you have received the final document. You can do this yourself after logging into your personal account or by contacting our support.

Prompt Delivery and 100% Money-Back-Guarantee

All papers are always delivered on time. In case we need more time to master your paper, we may contact you regarding the deadline extension. In case you cannot provide us with more time, a 100% refund is guaranteed.

Original & Confidential

We use several writing tools checks to ensure that all documents you receive are free from plagiarism. Our editors carefully review all quotations in the text. We also promise maximum confidentiality in all of our services.

24/7 Customer Support

Our support agents are available 24 hours a day 7 days a week and committed to providing you with the best customer experience. Get in touch whenever you need any assistance.

Try it now!

Calculate the price of your order

Total price:
$0.00

How it works?

Follow these simple steps to get your paper done

Place your order

Fill in the order form and provide all details of your assignment.

Proceed with the payment

Choose the payment system that suits you most.

Receive the final file

Once your paper is ready, we will email it to you.

Our Services

No need to work on your paper at night. Sleep tight, we will cover your back. We offer all kinds of writing services.

Essays

Essay Writing Service

No matter what kind of academic paper you need and how urgent you need it, you are welcome to choose your academic level and the type of your paper at an affordable price. We take care of all your paper needs and give a 24/7 customer care support system.

Admissions

Admission Essays & Business Writing Help

An admission essay is an essay or other written statement by a candidate, often a potential student enrolling in a college, university, or graduate school. You can be rest assurred that through our service we will write the best admission essay for you.

Reviews

Editing Support

Our academic writers and editors make the necessary changes to your paper so that it is polished. We also format your document by correctly quoting the sources and creating reference lists in the formats APA, Harvard, MLA, Chicago / Turabian.

Reviews

Revision Support

If you think your paper could be improved, you can request a review. In this case, your paper will be checked by the writer or assigned to an editor. You can use this option as many times as you see fit. This is free because we want you to be completely satisfied with the service offered.

Order your essay today and save 15% with the discount code DISCOUNT15